Lidl kindlustab Eestis jalgealust: jaekett ostis kinnistu ka Tartus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidl
Lidl Foto: SCANPIX

Saksa odavkauplusetketi Lidl esindaja Eestis MMS Property Solutions OÜ ostis Tartusse Kalda tee 29 asuva eelnevalt kaupluseketile Rimi kuulunud 11 000 ruutmeetri suuruse kinnistu. Varem on ettevõte ostnud krundid Tallinnas Lasnamäele ja Narvas.

MMS Property ostis kinnistu Kinnisvaravalduse AS-ilt, mis kuulus Rimi Eesti Food AS emafirmale Rimi Baltic AB. MMS Property Solutions OÜ juhatuse liige Tarvo Kubja ei soovinud tehingu maksumust ega ettevõtte edasisi plaane kommenteerida.

Lidl Soome juht Lauri Sipponen ütles septembris väljaandele Kauppalehti, et jaemüügikett plaanib Eestis ja Lätis avada poed 2020. aastal. «Täpseid ajakavasid investeeringute alustamiseks ei ole veel tehtud,» ütles ta.

Varasemalt oli MMS Property Tartus huvitatud Mõisavahe 75 asuva 11 200-ruutmetrise kinnistu ning Anne 44 asuva krundi ostmisest, kuid ühtegi kokkulepet ei sõlmitud. Lidli kontserni kuuluv MMS Property Solutions tellis aprillis Tallinnas detailplaneeringu Lasnamäele Raadiku 11, mille planeeringuala suurus oli kokku 12 599 ruutmeetrit.

Aprillis kirjutas Põhjarannik, et Lidli esindaja OÜ MMS Property Solution ostis 21. veebruaril Narvas Tallinna maantee 7 krundi ja pöördus seejärel Narva linnavalitsuse poole projekteerimistingimuste väljastamiseks.

Kuueteist aasta vanuse detailplaneeringu järgi võib sinna rajada kahe- kuni neljakorruselise kaubandushoone. Lisaks peab ettevõte korraldama arhitektuurikonkursi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles