Kuidas saada tööd, kui oled ülekvalifitseeritud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kandideerid ametikohale, mille jaoks oled ülekvalifitseeritud, kuidas siis veenda tööandjat, et just sina oled sellele kohale õige inimene? Forbes.comis jagasid soovitusi karjäärinõustajad Robert Hellmann, David Couper ja Eileen Wolkstein.

Keskendu sellele, kuidas saad tööandjale kasulik olla.
Paljudele kogenud töötajatele valmistab raskusi enda varasematest saavutustest rääkimata jätmine, kuid palju olulisem on keskenduda käesolevale ametikohale ja kuidas saad seal enda panuse anda.

Kohanda enda CVd.
Nõustajad vaidlevad, kui tark tegu on enda eelnevaid töökohti ja haridusteed kärpida. Enamik intervjueerijaid näevad selle taktika läbi. Samas on igati mõistlik CVs oma juhikogemus tagasihoidlikumaks toimetada.

Mõtle põhjused enda jaoks selgeks.
Analüüsi enda põhjuseid, miks karjääriredelil sammu võrra madalamale liigud, et sa ei oleks pettunud, kui antud tööle saad.

Pühendu 18-kuuks.
Tööandjad kardavad, et kogemustega inimesed vahetavad kohta kohe kui parema töö leiavad. Luba, et jääd ametisse vähemalt pooleteiseks aastaks.

Räägi usutav lugu.
Kui liigud madalamale ametikohale, et tegeleda töö kõrvalt loomingulise eneseväljendusega, siis – samal ajal, kui näitad huvi üles antud ametikoha vastu – räägi sellest ausalt.

Hoidu palganumbrit arutamast.
Ära tõstata raha teemat. Lase värbajal öelda esimene number. Proovi näiteks midagi taolist: «Tean, et oleme mõlemad õiglased. Tahan, et minu palk oleks vastavuses selle ametikoha turuväärtusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles