Omanike Keskliit nõuab: tuleb alustada vee hinna langetamismenetlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi
Vesi Foto: Toomas Huik

Koduomanikke ühendava Eesti Omanike Keskliit nõuab, et pärast Tallinna Vee hinnatõstmise taotluse tagasilükkamist tuleb viivitamatult alustada hinna langetamismenetlust. Konkurentsiameti eelmise aasta analüüsile tuleb vee- ja heitveeteenuse arvet keksliidu hinnangul kärpida 25-30 protsenti.

Omanike Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi hinnangul oli konkurentsiameti veemonopoli hinnataotluse tagasilükkamine ette teada, sest linnaga sõlmitud leping ei ole seadusest ülimuslik. «Pealinna veehiiu kasuminumbrid ning varade tootlikus on aastaid olnud kordades kõrgemad, kui seadusega lubatud,» märgib ta. 

Keskliidu hinnangul näitab hinnataotluse tagasi lükkamine eelkõige seda, et ka tänased hinnad on põhjendamatult kõrged ning vastuolus seadusega. «Iga päev, mis möödub konkurentsiameti otsusega viivitamise tõttu, tähendab Tallinna Veele jämedalt 38 000-45 000 eurot (600 000-700 000 krooni) ebaseaduslikku tulu, mis võetakse otse tarbijate taskust,» seisab keskliidu pöördumises. 

Omanike Keskliit nõuab, et konkurentsiameti alustaks viivitamatult hinnalangetamise menetlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles