Ferrero muutis Nutella retsepti ja magusasõbrad ei ole sellega rahul

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: Jars of Nutella chocolate-hazelnut paste are displayed at a Carrefour hypermarket in Nice, France, April 6, 2016. REUTERS/Eric Gaillard/File Photo
FILE PHOTO: Jars of Nutella chocolate-hazelnut paste are displayed at a Carrefour hypermarket in Nice, France, April 6, 2016. REUTERS/Eric Gaillard/File Photo Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Ferrero tunnistas üles, et on muutnud legendaarse šokolaadikreemi Nutella retsepti ja tarbijatele see ei meeldi.

Uudise retsepti muutmisest avaldas esimesena Saksamaa Hamburgi tarbijakaitsegrupp oma Facbooki lehel, vahendab news.co.au.

Hiljem tunnistas ka ettevõte, et Nutella sisaldab nüüd varasema 7,5 protsendi asemel 8,7 protsenti piimapulbrit. Ühtlasi tõsteti ka suhkrusisaldust 55,9 protsendilt 56,3 protsendile.

Ferrero kinnitas retsepti muutmist, kuid väitis, et muudatus ei mõjuta Nutella kvaliteeti ja teisi aspekte.

Sellegi poolest muutub ettevõtte sõnul šokolaadikreemi värv praegusega võrreldes veidi heledamaks.

Ferrero põhjendas retsepti muutust vihjates teistele kaubamärkidele, mis pidevalt enda koostisosi muudavad.

Kuid põhjendusest ei piisanud Nutella fännidele, kes hakkasid sotsiaalmeedias oma lemmikšokolaadikreemi retsepti taga leinama.

Üks Twitteri kasutaja kirjutas: «Miks sa muutsid Nutella koostist? Kuidas sa võisid seda teha? Ma arvasin, et me tähendame üksteisele midagi. Et see ei muutu kunagi.»

Osa magusasõpru on lubanud lausa šokolaadikreemi boikottima hakata.

Teised väljendasid oma pahameelt aga järgmiselt: «Nagu Nutella poleks varem niigi ebatervislik olnud. Nüüd on seal rohkem piima, rohkem rasva, vähem kakaod ja ikka veel palmiõli. Valige teine toode, inimesed!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles