Uued tooted: talveks ohtralt lihatooteid ja magusat

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere jõulutooted.
Rakvere jõulutooted. Foto: Mihkel Leis

Jõuluaeg läheneb meeletu kiirusega ja paljud ettevõtted on välja tulnud enda uute toodetega.

Jõulude lähenedes võib poelettidelt leida nii uusi tooteid kui ka vanu tuttavaid.

Rakvere on sel aastal välja tulnud nii Hispaaniapäraste sinkide kui ka jõuluhõnguliste ahjupraadide ja pasteediga.

Rakvere uued tooted.
Rakvere uued tooted. Foto: Mihkel Leis

Jamon Serrano Bodega. Hispaaia päritolu kuivsoolatud ja vinnutatud Serrano sink. Serrano on õrnalt soolaka maitsega seatagaosast valmistatud sink. Sinki hoitakse vähemalt 9 kuud spetsiaalsetes kliimakambrites ning seejärel pakendatakse. Imeõhukesed viilud on üksteisest vahelehtede abil eemaldatavad.

Chorizo Extra Dulce. Hispaania päritoluga vinnutatud Chorizo vorst. Vorst on valmistatud sea abalihast ja peekonist ning spetsiaalsetes tingimustes vähemalt kaks kuud vinnutatud. Maitse poolest on tegemist mõnusalt suitsuse ja pisut hapuka maitsega vorstiga, millele annab iseloomuliku ja eristuva värvitooni paprika.

Traditsiooniline, itaaliapärane ja Nordic salaami - traditsioonilisele salaamivorstile annavad maitset valge ja must pipar ning paprika. Itaaliapärase salaamile on lisatud ka muskaatpähklit ja Nordic salaami on põhjamaise iseloomuga salaamivorst, mille mõnusat mekki täiendavad meresool ja kadakamarjad.

Küpsetatud maksapasteet ahjuõunte ja suitsupeekoniga. Koostises on seamaks, sealiha ja suitsutatud peekonid. Lisaks annavad peent puuvilja nüanssi veel õunatükid.

50/50 kotletid kaalika ja suvikõrvitsaga. 50/50 köögiviljadega tooteseeria värskeim liiga, mille koostises saavad kokku sealiha ja köögiviljad - 50 protsenti sealiha ja 45 protsenti köögiviljasegu (kaalikas ja suvikõrvits).

Seahakklihasegu porgandi ja peterselliga. Eestimaine sealiha koos eheda riivitud porgandi ja hakitud peterselliga.

Bolognese kastme ja täidisega pelmeenid. Pelmeenide täidise koostises on seahakkliha, tomat, basiilik ja erinevad vürtsid.

Rakvere jõulutooted.
Rakvere jõulutooted. Foto: Mihkel Leis

Kanalihasült. Vähese äädikaga maitsestatud kanaliha tarretis, millel on ümmargune kausikujuline vorm.

Verivorst toorsuitsupeekoni ja ahjuõuntega lambasooles. Traditsioonilise verivorsti retsepti järgi valmistatud. Koostises on odrakruubid, sealiha ja naturaalne seaveri. Maitseid rikastavad suitsune toorsuitsupeekon ja magus-hapukad kuivatatud õunad.

Ahjukael ploomidega küpsetuskotis. Läbikasvanud seakaelakarbonaad on täidetud kuivade mustade ploomidega ning marineeritud hapukoore-pipramarinaadiga.

Klassikaline seavälisfileest ahjupraad küpsetuskotis. Tükk seavälisfileest, mille kamara pinnale on lõigatud ruudustik. Maitsebuketis on tunda klassikalisi vürtse nagu kardemon, nelk ja pipar.

Peekon tomati ja tšilliga. Vaid soojendamist vajav tükk seaküljelihast, mis on eelnevalt madalal temperatuuril pikki tunde pehmeks küpsenud. Keskmisest vürtsikama meki annab tšillipipra ja tomati kooslus.

Salvest tõi talve hakul turule kaks uut köögiviljatoodet, mis pakuvad unikaalseid maitseelamusi – Eesti esimene suurtööstuses valmistatud suvikõrvitsasalat ning marineeritud kurgid naturaalses õunamahlas.

Salvesti hapukurgid.
Salvesti hapukurgid. Foto: Salvest

Hõbedase kaane järgi äratuntav Salvesti salatisari täienes Eesti põldudelt pärit suvikõrvitsatest, mahlasest õunast ja värviküllasest paprikamiksist valmistatud salatiga, millele annab värskust ja tervislikkust maheda maitsega oliivõli. Marineeritud kurgi sõprade üllatuseks on Salvest uute kurkide valmimisel marinaadi põhikomponendina kasutatud õunamahla, mis annab kurkidele põneva magushapu maitse.

Kalev on samuti välja tulnud terve hulga jõulumaiustustega, mille seas on nii traditsioonilisi kui ka uusi maitseid.

Valik käsitöökompvekke. Kauni kujundusega metallkarbist on võimalik leida valiku Kalevi käsitöömeistrite valmistatud šokolaadikompvekke. Lisaks juba tuntud kompvekkidele on lisandunud ka täiesti uued maitsed – pistaatsia, rummirosin, cappuccino ja tiramisu

Kalevi jõulutooted.
Kalevi jõulutooted. Foto: Kalev

Šokolaadi kompvekk Kannel. Kandle kompvekid peidavad endas mandlipralineetäidist, mis on kaetud tumedast šokolaadist glasuuriga.

Kohvitrühvel. Mandlipralineetäidisega šokolaadikompvekid, kuu on lisatud kergelt krõmpsuvaid kohvigraanuleid.

Valik šokolaadiglasuuris minimartsipane. Kinkekarbist leiab nelja erineva maitsega pisikesi martsipanibatoon: kookose, Vana Tallinna, Iiri kohvi ja klassikalise maitsega. Kõik minimartsipanid on kaetud tumeda šokolaadi glasuuriga.

Tere uus jogurt.
Tere uus jogurt. Foto: Tere

Tere piimatööstus toob Eesti turule aga laktoosivaba magustoitude sarja Paradiis, kuhu kuuluvad kolme erineva maitsega Kreeka jogurtid ja kohupiimakreemid, millele on lisatud D-vitamiini. Jogurtitele on lisatud vaarikas, mustikas ja aprikoos. Kõik kolm erineva maitsega Kreeka jogurtit on laktoosivabad ning topsi kaane all on müslisegu, mille saab ise enne söömist lisada.

Paradiisi kohupiimakreemide sarjas on kolme maitsega tooted: ananass-mango; mandariini-ingveri ning passioni-maitselised kohupiimakreemid. Nad kõik on laktoodivabad ja neile on  lisatud D-vitamiini.

Mitmed ettevõtted on ka Eesti 100. sünnipäevaks välja tulnud erinevate toodetega.

Eesti Vabariik 100: Rakvere, «Juubelitrio» suitsutatud lihatoodeta valik. Spetsiaalselt Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks loodud lihavalik peolauale. Valikus on: suitsutatud seavälisfilee, suitsutatud veisevälisfilee, klassikalise maitsega keedusalaami.

Eesti Vabariik 200: Tallegg, Kanarull ploomi-õunatäidisega. Käsitööna valminud pidulik kanarull, mis on valmistatud eestimaisest kanalihast. Kanafileerull on täidetud hakklihatäidisega, millele lisavad puuviljast nüanssi õuna ja ploomitükid. Hakklihatäidise maitseainesegus on kasutatud suitsutatud paprikat, tšillit, musta pipart, nelki, oreganot, kardemoni, sibulat ja küüslauku.

Eesti Vabariik 100. Premia, sinimustvalge koorejäätis. Värskest koorest ja naturaalsetest toorainetest valmistatud kolmevärvilise jäätise sinine triip on mustikajäätis, mille sinist tooni on võimendatud loodusliku assaimarja ekstraktiga. Must triip on taimse söega värvitud šokolaadijäätis ja valge osa on vanillijäätis.

Premia EV sajandaks sünnipäevaks valminud jäätis.
Premia EV sajandaks sünnipäevaks valminud jäätis. Foto: Premia
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles