Millised alkohoolsed joogid on gluteenivabad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: GEORG K6RRE/PM/SCANPIX BALTICS

Kui põed tsöliaakiat või pead lihtsalt gluteenivaba dieeti, siis tasub teada, millised alkoholid on gluteenivabad ja millised mitte.

Peter Green tsöliaakia haiguse keskuse direktor Columbia Ülikoolist ja meditsiiniprofessor Ivan Seidenberg selgitasid väljaandele Business Insider, millised alkohoolsed joogid on gluteenivabad.

Green sõnab, et ikka ja jälle küsitakse neilt, milliseid alkohoolseid jooke gluteenivabal dieedil olevad inimesed tarbida saavad?

Mehed selgitavad, et õlu jääb sellistest menüüdest välja, kui pole tegu just spetsiaalse gluteenivaba õllega. Õlu valmistatakse humalast või teistest teraviljadest, mis sisaldavad gluteeni. Gluteenivaba õllesid valmistatakse aga sorgost, mida tavaliselt kasutatakse toiduks ja loomasöödaks.

Vein on aga gluteenivaba ja samuti on kõik destilleeritud joogid. Destilleerimise protsessis ei kandu üle gluteenitalumatutele sobimatud proteiinid ja seega on seda ohutu juua.

Osadel brändidel võib olla sedelil kirjas näiteks «destilleeritud Prantsusmaa nisust». Mehed kinnitavad, et see on täiesti sobilik gluteeni vältivatele inimestele. Paljud, kes on gluteenivabal dieedil, proovivad leida viina, mis oleks gluteenivaba või tehtud gluteenivabast viljast, kuid see pole sugugi oluline, sest kõik viinad on gluteenivabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles