Suurimad vead, mida jaapani toitu süües tehakse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suši.
Suši. Foto: Pexels / CC0 Licence

Olgu suši, ramen või sake – neid tarbides võid teha vigu, mida tasub vältida.

Kui õppisid alles hiljuti selgeks, kuidas pulkadega süüa, siis tasuks üle vaadata veel mõned tõed, et süüa jaapani toitu nagu kohalik, vahendab The Independent.

Siin on mõned vead, mida jaapani toitu süües tihedalt tehakse:

Nigiri uputamine sojakastmes

«Selle asemel, et vaid mõned tilgad sojakastet kasutada, lämmatavad inimesed tihti kala värske ja delikaatse maitse kastmega, uputades teda selles,» sõnas Londonis asuva jaapani restorani peakokk Mark Edwards.

«Selleks et seda vältida, ei tohiks lasta riisil liguneda sojakastmes, vaid piisakeste kaupa kastet kalale panema.»

Marineeritud ingveri panemine sušile

«Marineeritud ingveri eesmärk on puhastada suud kahe toidu vahel. Marineeritud ingver ei ole garneering sušile, kuid kahjuks paljud siiski panevad ta suši peale ja söövad nad koos ära,» sõnas Edwards.

«Näiteks, pärast seda, kui oled söönud tuunikalast valmistatud sušit ja tahad hakata sööma lõhest valmistatud sušit, tuleks nende kahe vahel süüa tükk marineeritud ingverit, sest see puhastab suud ja sa ei aja pärast söömist maitseid sassi.»

Rameni viisakalt söömine

Ära proovi olla viisakas ja supis olevaid nuudleid lõigata väiksemateks tükkideks enne söömist. Või karta suppi luristada.

«Rameni söömisel on viisakas nuudleid luristada, sel viisil näitad sa austust koka vastu ega ei lase nuudlitel suud kõrvetada,» sõnas Leedsi linnas asuva jaapani restorani peakokk Shane Zhao.

Matcha-teele keeva vee peale valamine

«Matcha-teele ei tohiks kunagi keevat vett peale valada, sest see kõrvetab lehti ja annab teele mõru maitse,» sõnas ettevõtte Vivid Matcha Green Tea asutaja James Shillcock.

Sake joomine riisitoitude juurde

«Traditsioonide kohaselt ei tohiks serveerida saket koos riisitoitudega, sest saket valmistatakse riisist ja see võib maitsed vastuollu viia,» ütles Zhao.

Sojakastme tohutu kasutamine

«Sojakastet tuleks kohelda austusega – seda tuleb valada vaid nii palju, kui sa ära sööd,» õpetas Zhao ja lisas, et mitte kunagi ei tohiks ühte sušit kaks korda dippida, sest see on rõve.

Wasabi ja sojakastme segamine

Jällegi, kala värske ja delikaatne lihamaitse kaob soja ja wasabi tugevate maitsete alla. «Sojakaste sisaldab palju soola ja wasabi on rikkalik vürts ning see kõik koos blokeerib suši enda delikaatse maitse,» sõnas jaapani restorani Nobu Matsuhitsa kokk Nobu Shoreditch.

Pulkade valesti kasutamine

«Üks kõige suuremaid vigu, mis jaapanis riisi süües saab teha, on söögipulkade asetamine riisikaussi vertikaalselt,» sõnas Ginza Onodera mänedžer Shunpei Yamaguchi. «Jaapanis pannakse söögipulgad selliselt matustel lahkunu auks.»

Külma suši söömine

«Suši riis on mõeldud kuumalt ja pehmelt söömiseks, mitte külmalt ja kõvalt,» sõnas telesaate Meisterkokk finalist ja jaapani restorani omanik Andrew Kojima.

Garneeringu puutumata jätmine

Garneering ei ole jaapani toidus kõigest selleks, et roog ilus välja näeks. «See maitseb hästi ja tasakaalustab toitu,» sõnas Kojima.

Miso-supi lusikaga söömine

«Jaapani supid on vedelamad ja supikausid väiksemad, et inimesed saaksid suppi lihtsalt kausist juua,» märkis Kojima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles