Toiduamet hoiatab: Eestis müüdi tervisele ohtlikke kohvitopse

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutarvete pood Apelsin annab oma klientidele toote tagasi kutsumisest märku Facebooki postitusega.
Kodutarvete pood Apelsin annab oma klientidele toote tagasi kutsumisest märku Facebooki postitusega. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Veterinaar-ja toiduamet on saanud Euroopa Liidu toidu ja sööda kiirhoiatusüsteemi kaudu ohuteate, et turule on jõudnud lubatust kõrgema formaldehüüdi ja melamiini sisaldusega plastkaantega kohvitopsid.

Kuna tooted on tänaseks läbi müüdud, teavitas kauplus oma kliente kohvitopside tagasikutsumisest kauplustesse väljapandud infolehe kaudu ning oma Facebooki lehel.

Apelsini kauplused asuvad:

  • Järve keskuses Tallinnas
  • Rocca Al Mare keskuses Tallinnas
  • Vaala keskuses Rakveres

Kui oled ostnud nendest poodidest viimase kaheksa kuu jooksul Hiina päritolu plastist ja bambuskiust valmistatud kohvitopse artiklinumbriga 170425810, vii need poodi tagasi.

Topside pikaajaline kasutamine võib olla tervisele kahjulik, seetõttu ei ole nende kasutamine soovitatav.

Taust

Ohtliku toidu ja sööda leviku vältimiseks on loodud võrgustikuna toimiv toidu ja sööda kiirhoiatussüsteem RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed).

Kiirhoiatussüsteem võimaldab tarbijaid kaitsta toidust ja söödast tulenevate ohtude eest. Terviseriski tuvastamisel võimaldab RASFF jagada kiiresti ja tõhusalt teavet Euroopa Komisjoni, liikmesriikide veterinaar-ja toiduametite ning organisatsioonide vahel, tänu millele saavad riigid kiiresti ja kooskõlastatult reageerida.

RASFFi liikmed on kõik 28 Euroopa Liidu liikmesriiki, Euroopa Komisjon, Euroopa Toiduohutusamet ning täisliikmetena osalevad ka Island, Liechtenstein ja Norra. Eestis on RASFF-süsteemi kontaktasutuseks veterinaar- ja toiduamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles