Saladus, kuidas valmistada eriti õhulised pannkoogid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannkoogid.
Pannkoogid. Foto: Pexels / CC0 Licence

Pannkookidel on oskus teha iga nädalalõpp kauniks. Vahel võib aga ideaalselt õhukeste pannkookide valmistamine raske olla.

Sayyes.com on järjestanud viis nippi, mida pannkookide valmistamisel tähele panna, et nad tuleksid parajalt õhukesed ega jääks nätsked.

  • Ära sega tainast üle. Ülesegamine võib muuta pannkoogid kõvaks, seega lõpeta pannkoogitaina segamine, kui koostises on näha vaid väikesi tükke.
  • Lase taignal puhata. Pärast segamist lase tainal seista 15–30 minutit, see aitab jahul liguneda vedelate koostisosade abil ja annab tainale parema tekstuuri.
  • Eralda munavalge kollastest ja löö munavalged vahtu. See nipp muudab pannkoogid eriti õhukeseks ja sufleetaoliseks. Eralda munavalged kollastest ja löö nad tugevaks vahuks. Sega munakollased kokku ülejäänud vedelate koostisosadega ja saadud segu seejärel kuivade koostisosadega.  Lase tainal seista mõnda aega ja lisa munavalgetest saadud vaht vahetult enne pannkookide küpsetama hakkamist.
  • Ära pööra pannkooki enne, kui näed väikesi mullikesi selle peal. Kui mullikesed on pannkoogile tekkinud, on aeg keerata pannkoogil teine külg.
  • Keera pannkooki ainult üks kord.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles