Eestlaste elektrooniline taimepott passib praegu neljale taimele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutika taimekasvatuspoti Clic and Grow arendajad.
Nutika taimekasvatuspoti Clic and Grow arendajad. Foto: Siiri Erala

Tallinnas peetud aiandusmessil olid väljas ka elektroonilise taimepoti Click & Grow pakkujad, kes võtsid soovijatelt vastu ettetellimusi.

Kuigi praegu on elektroonilist taimepotti endale tellinud eelkõige ameeriklased, leidus ka messil huvilisi. Seda enam, et messihind oli tavapärasest soodsam. Praegu on elektroonilises potis kasvatavate taimede valik üsna väike. Valida on nelja taimevahel: lemmalts, peiulill, kirinõges ja basiilikusegu (kaneelbasiilik, Tai basiilik, punane basiilik ja sidrunbasiilik).

Taimepoti hind on ligi 60 eurot ehk vanas vääringus üle 900 krooni. Kui tekib huvi lemmalts näiteks basiiliku vastu vahetada, siis saab tellida uue taimekasseti, mis maksab kaheksa eurot (125 krooni).

Päris enda soovi järgi taimi praegu valida ei saa, sest iga sordi puhul tuleb tootjatel kirjutada valmis aedniku mõistusega tarkvara, mis tuleb taimekassetiga kiibi näol kaasa. Tarkvara ütleb potile, kui palju on konkreetset taime vaja niisutada ja väetada.

Päris kohe elektroonilist taimepotti veel katsetama hakata ei saa, neid lubab Click & Grow meeskond välja saatma hakata juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles