Miks tuleks duši all käik lõpetada külma veega?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dušš.
Dušš. Foto: Pexels / CC0 Licence

Üks mõnusamaid asju maailmas on kuum dušš. On aga kindel põhjus, miks tuleks dušivõtt lõpetada hoopis külma veega, vahendab The Independent.

Endine mereväe ohvitser Clint Emerson kirjutas raamatu, kus õpetab lugejat hakkama saama ohtlikes olukordades, ühtlasi selgitab ta oma raamatus ka seda, miks tuleks lõpetada duši all käik külma veega.

«Lisaks sellele, et külm vesi äratab su üles ja sa püsid ärkvel, on külmal veel teisigi kasulikke omadusi,» kirjutas ta ja teatas, et mereväe treeningutel veetsid nad palju aega külmas vees. «Üks põhjus, miks ka professionaalsed sportlased pärast treeningut end külma veega üle lasevad, on see, et külm vesi kiirendab keha taastumist.» Emersoni sõnul tunneb keha end ka järgmine päev pärast treeningut end hästi ja on valmis uueks väljakutseks.

«Külm vesi on teraapia,» tõi Emerson välja teise põhjuse. «Kuigi see tundub sellel hetkel nagu karistus või piin, siis aitab külma veega ülekastmine hoida sind tervena.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles