Balti elektrijaamas hukkus öösel tööline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enefit Energiatootmise Balti elektrijaama tootmisterritooriumil toimus öösel vastu kolmapäeva raske tööõnnetus, milles hukkus Enefit Kaevanduste logistikaüksuse 59-aastane vedurijuhi abi Vladimir Rogalski.

Narvast pärit Rogalski töötas vedurijuhi abina ehk tema tööülesannete hulka kuulus kavendatud põlevkivi toimetamine elektrijaama, kirjutab Ilja Smirnov venekeelses Postimehes.

Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juhi Marina Lukjanova sõnul ei kuulunud hukkunud tööline nende ühingusse, kuid liit on loomulikult huvitatud juhtumi traagilise õnnetuse asjaolude väljaselgitamisest. Ametiühingujuhi sõnul ei ole praegu selge, kuidas õnnetus Vladimiriga juhtus. «Tööeeskirjade järgi ei oleks ta pidanud seal üldse olema,» lisas naine.

Hukkunud töömees leiti punkrist, kuhu üksteise järel tühjendatakse vagunid kas karjäärist või kaevandusest pärit põlevkiviga. Vedurijuhi abi ülesanne oli vaguneid kinnitada ning ametiühingu esindaja sõnul ei oleks mees tohtinud olla punkri juures. Seal töötavad teised inimesed.

Lukjanova sõnul pakub ettevõte psühholoogilist nõustamist. «Pere jaoks tehakse kõik, mis vaja,» rääkis ta ning lisas, et nii elektrijaama kui ka põlevkivi ettevõtte juhtkond on hukkunu perega juba suhelnud.

Mees oli ettevõttes ametis olnud 24 aastat. Õnnetuse detailid ja põhjused tuvastab uurimine.

Enefit Energiatootmine ja Enefit Kaevandused avaldavad lähedastele sügavat kaastunnet. «Pakume sel raskel ajal psühholoogilist nõustamist nii hukkunu lähedastele kui ka lähimatele kolleegidele,» ütles Enefit Energiatootmise juhatuse esimees Tõnu Aas.

Juhtunu osas on algatatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku § 198 lg 2 tunnustel: töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramine ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Kuni uurimise lõpuni annab täiendavat teavet juhtunu kohta prokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles