Saaremaa soovib suuremat lennukit ja rahvusvahelist piletimüüki

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa lennuliiklust teenindava Transaviabaltika lennuk.
Saaremaa lennuliiklust teenindava Transaviabaltika lennuk. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Saaremaa vallavanem Madis Kallase kinnitusel on ministeerium kaasamas valda lennuliikluse hanke läbirääkimistesse, kus vald soovib suuremat lennukit ja pileteid rahvusvahelises piletimüügisüsteemis.

«Seal soovin pöörata tähelepanu suuremale lennukile, parematele lennuaegadele ja võimalusele soetada pileteid rahvusvahelise piletimüügi süsteemi kaudu. Näiteks ei saa praegu Kuressaaret rahvusvahelistes otsingumootorites lennu lõppsihtkohana märkida,» ütles vallavanem.

19-kohalise lennuki asemel soovib saarlaste huvigrupp näha saarte ja mandri vahel tulevikus sõitmas vähemalt 33-kohalist lennumasinat, vahendab Meie Maa. Ministeeriumil, maavalitsustel ja praegusel vedajal Transaviabaltikal on töökohtumine homme, mille järel hakataksegi uue hanke tingimusi ja läbiviimist konkreetsemalt arutama.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi ütles, et uute omavalitsuste kaasamine on vajalik nii sisuliselt kui tehniliselt, sest uuest aastast hakkab maavalitsuste asemel kohalikku tasandit esindama just ühendvaldade esindaja.

Loe lugu täies pikkuses Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles