Belgia tahab keelata hasartmängud videomängudes

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis mängust Star Wars: Battlefront II
Kuvatõmmis mängust Star Wars: Battlefront II Foto: starwars.com

Belgia justiitsminister tahab keelata kõik videomängudes olevad tasulised «õnnekastid», sest uuriv komisjon leidis, et tegu on õnnele ehitatud hasartmängudega.

«Kombineerides hasartmängud ja videomängud, eriti noores eas, seame ohtu laste vaimse tervise,» ütles Belgia justiitsminister Koen Geens väljaandele VTM Nieuws. Minister tahab keelata kõik videomängudes olevad tasulised teenused, kui ei ole teada, mida täpselt raha eest ostetud teenus sisaldab.

Möll «loot boxide» ehk «õnnekastide» üle algas eelmisel nädalal, kui tuli välja uus Tähesõdade videomäng «Star Wars: Battlefront II», mis sisaldas mainitud kaste, mida saab osta ja avada päris raha eest ning mis annavad mängijale eelise mitmikmängus, kus võideldakse teiste mängijatega. Kaste ostes, ei ole aga teada, mida need täpselt sisaldavad, või kui suured on tõenäosused haruldaste mängu siseste asjade saamiseks kastidest.

«Kombineerides raha ja õnnemängu, saame hasartmängu,» avaldas Belgia hasartmängukomisjon. Peale otsuse avalikustamist, loobus Tähesõdade mängu arendaja ajutiselt «õnnekastidest», sest saaga õiguste omaja Disney, avaldas üle interneti leviva negatiivse vastukaja tõttu survet.

Koen Geens soovib, et sellised päris raha eest ostetavad õnnemängud tulevikus videomängudesse ei jõuaks ja kavatseb ettepanekuga pöörduda Euroopa Liidu poole, et need oleks tulevikus keelustatud.

Sarnaseid avatavaid kaste müüakse veel sellistes mänguseeriates nagu Overwatch, Call of Duty, Halo 5: Guardians, Battlefield, Paragon, Gears of War 4 ja FIFA 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles