Kinnisvarafirmad ei seosta sooduspakkumiste lainet hinnalae saavutamisega

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud arendajad pakuvad korteriostuga kaasa köögimööbli, panipaiga või soodsama hinnaga parkimiskoha.
Paljud arendajad pakuvad korteriostuga kaasa köögimööbli, panipaiga või soodsama hinnaga parkimiskoha. Foto: Kuvatõmmis kv.ee-st

Paljud Tallinna piirkonna uusarendused pakuvad kortereid kampaania korras soodushinnaga või lubavad kiirele ostjale kauba peale köögimööblit.

Kinnisvarafirmade sõnul ei tähenda see, et saavutatud on hinnalagi, vaid klientide huvi jõulude eel kodu soetada on suurem ning arendustevaheline konkurents tihe, vahendab ERR uudised.

Sirvides kinnisvaraportaale, leiab Tallinna uusarendustes ohtralt sooduspakkumisi: küll antakse enne aastalõppu lepingu sõlmijale tasuta köök või panipaik ning pakutakse kiirele ostjale hinnasoodustust, mis küündib üksikutel juhtudel 10 000 euroni.

Kinnisvaraasjatundjate kinnitusel ei tähenda see aga, et hinnad oleksid kasvanud üle klientidele jõukohase taseme.

Arco Real Estate'i analüütik Mihkel Eliste ütles, et arendajad soovivad jõulueelsest ajast maksimumi võtta, sest ka varasematel aastatel on olnud märgata, kuidas inimesed hakkavad tegema emotsioonioste ning seda ka elamu- ja korteriturul, samas kui jaanuaris ja veebruaris turg rahuneb.

«Kõik arendajad rõhuvad praegu sellele, et tuleb jõuluperiood ja paljud inimesed sooviksid sel perioodil kodu vahetada,» selgitas ta.

Hinnaliikumistest kinnisvaraturul loe lähemalt ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles