Millise lõhnaga on tänavune Omniva jõulupostmark?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva kaneelilõhnaline jõulupostmark. Foto on illustreeriv.
Omniva kaneelilõhnaline jõulupostmark. Foto on illustreeriv. Foto: Omniva

Tänavune jõulupostmark on seekord kaneelilõhnaline. Lõhnavaid marke müüakse neljamargilise komplektina, mis on alates tänasest saadaval postkontorites, Omniva uues e-poes ja hästi varustatud poodides üle Eesti.

Jõulumarkide komplekti hind on 3 eurot. Seejuures üksiku margi tariif on jõulumargi puhul 0,75 eurot. Kleepides ümbrikule ühe margi, jõuab kiri kohale Eesti piires. Kahe margi kleepimisel jõuavad tervitused kirjaga kohale üle kogu maailma. Kuivõrd jõulud on heategevuse aeg, siis toetatakse jõulumargi müügist ka SOS Lasteküla.

Omniva postiäri valdkonna juhi Mari Allese sõnul kujuneb lõhnavast margist ka sel aastal tõenäoliselt suur hitt.  «Kuna möödunud aasta piparkoogilõhnaline postmark osutus niivõrd populaarseks, et sai juba jõuludeks otsa, otsustasime lõhnava jõulumargi traditsiooni jätkata. Erinevalt möödunud aastast on tänavustel markidel ka eriline kuju,» selgitas Allese. 

Kunstnik Indrek Ilvese kujundatud margikomplekti trükitakse 350 000 tükki ehk jõulumarke saab kokku olema koguni 1,4 miljonit tükki. «Möödunud aasta tõestas, et kuigi kirjamahud on üldiselt langemas, on jõulukaartide saatmine siiski üha populaarsemaks muutumas. Kaneelilõhnaline mark lisab soojadele jõulusoovidele veelgi rohkem emotsiooni,» ütles Allese.

Lisaks on kõik komplekti kuuluvad postmargid erikujulised – tavapärase ristküliku asemel on näiteks kuusekujuline ja jõuluehte kujuline postmark. Komplekti kujundusse kuuluvad ka meeleolukad kleepsud, mida saab jõuluümbrikule kaunistuseks lisada ning ka kaks «PAR AVION» kleepsu ümbriku jaoks juhuks, kui kirjad peaksid välisriikidesse suunduma.

Koos markidega ilmuvad 24. novembril ka esimese päeva ümbrikud ning Tallinna postkontoris aadressil Narva mnt 1 on kasutusel ka esimese päeva templid. Lisaks postkontoritele saab jõulumarki osta ka hästivarustatud poodidest ning Omniva uuest e-poest, kust on võimalik füüsiliselt teele saata ka oma kujundatud kaart. Tänavused jõulumargid trükkis Cartor Security Printing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles