Tahvel-ja sülearvutite käive kasvas aastaga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, 11.10.2017
Sülearvutid Euronicsi kauplusses.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinn, 11.10.2017 Sülearvutid Euronicsi kauplusses. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmise aasta oktoobrikuuga võrreldes tõusis müügikäive pea 14 protsenti.

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eesti jaeturul oktoobrikuus kokku 4400 sülearvutit ja 3600 tahvelarvutit. Kokku osteti uusi seadmeid eelmisel kuul 4,7 miljoni euro eest.

Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu tõi välja, et tahvelarvutite tootjatest olid oktoobris eelistatuimateks kaubamärkideks Elisa esindustes Huawei, Lenovo, Apple ja Samsungi mudelid.

Eestis oktoobris müüdud seadetest olid 75 protsenti 4G võimekusega ja 82 protsenti müüdud tahvelarvutitest 3G ja 4G võimekusega.

Elisa jaeklientidele müüdud tahvelarvutite keskmine hind jäi 192 euro juurde, mis on pea 40 eurot soodsam võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Sülearvutitest eelistasid Elisa kliendid Lenovo, Apple, Delli ning MSI spetsiaalsed mänguritele suunatud sülearvuteid.

Keskmise müüdud sülearvuti hind oli oktoobrikuus 809 eurot ning valikut tehes osutusid olulisteks kriteeriumiteks head tehnilised näitajad ning kena ja kaasaegne disain. Eelistatud on lisaks veel ka hea aku kestvuse ning kerge kaaluga seadmed, mida on hea ja lihtne kaasas kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles