Amet: Mulgi Õun turustas 9000 kilogrammi tõendamata päritoluga õunu

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õun.
Õun. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal nn «õunasõtta» sattunud Mulgi Õun ei suutnud oma õunte kodumaist päritolu ära tõendada.

Täna, 30. novembril  toimunud kohtumisel ei esitanud Mulgi Õun OÜ Põllumajandusametile piisavalt tõendusmaterjali, mille alusel oleks võimalik teha kindlaks kõikide turustatud õunte «Renett» ja «Kuldrenett»  päritolu.  

«Põllumajandusameti ametnikud viivad läbi kontrolltoimingud õunakasvatustes, et kindlaks teha õunte päritolu ja sort,» ütles Põllumajandusameti peadirektor Egon Palts. «Samuti edastame kohtumisel saadud süütegudele viitava teabe Politsei- ja Piirivalveametile ning Tarbijakaitseametile.»

Mulgi Õun OÜ ja Aran PM OÜ turustatud  õunad «Renett» ja «Kuldrenett», millel oli märgitud Eesti päritolu, peavad olema tänaseks müügilt kõrvaldatud, sest müüdavate õunte Eesti päritolu ei ole tõendatud. Samuti ei ole olemas sorti «Renett» ega ka «Kuldrenett». Põllumajandusameti hinnangul ei ole kahtlusaluse partii õunad ohtlikud inimese elule.

Põllumajandusameti aiandustoodete kontrolli eesmärk on, et  turustatav värske puu- ja köögivili oleks kvaliteetne ning ostjale esitatav teave on usaldusväärne.

Loe lähemalt:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles