Korteriühistute kohustuslikuks muutumine tekitab ohtralt küsimusi (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Tallinnas.
Kortermaja Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Järgmisest aastast muutuvad korteriühistud kohustuslikuks ja korteriühistute liitu on tabanud murelike inimeste küsimustelaviin. 

Tegelikult ei ole põhjust muretseda, sest uus seadus puudutab ainult korteriomanditeks jagatud maju ning tõele ei vasta kartus, et riik hakkaks kohustuslikus korras loodud ühistutele ise juhatuse liiget määrama, ütles Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ta rõhutas, et kaasomandile uus seadus ei laiene, seega reaalosadeks jagamata kortermajas pole korteriühistu kohustuslik ka edaspidi. Samuti ei puuduta seadus hooneühistuid ehk nõukogudeaegseid elamukooperatiive, mida reguleerib hoopis turundusühingute seadus.

Kaasomandis paarismajadele uus seadus ei laiene, küll aga tuleb ühistu moodustada selliste paarismajade puhul, mis on jagatud korteriomanditeks - siis tekib seaduse jõustumisel ka neis kahe korteriga majades ühistu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles