Veebikonstaabel hoiatab: pühadepetturid on liikvel!

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühade petturid otsivad uusi ohvreid.
Pühade petturid otsivad uusi ohvreid. Foto: Veebikonstaabel Maarja Punak

Veebikonstaabel Maarja Punak hoiatab facebookis inimesi iga-aastaste pühadepetturite eest, kes inimesi aasta kiireimal hooajal enda kasuks ära tahavad kasutada.

Oma Facebooki seinal edastab veebikonstaabel Maarja Punak hoiatuse igal aastal koos päkapikkudega tegutsema hakkavatest pühadepetturitest. «Neid on kahte liiki ja nende soov on pühade aegset kiirustamist ja üldist asjade ostmise hooaega enda kasuks ära kasutada.»

Konstaabli sõnul on pettureid kahte sorti.

Ühed neist panevad väärtuslikke asju müüki üsna hea hinnaga. Neid esemeid neil tegelikult pole, kuid ostjate saadetud rahaga soovivad nad jõuluajal verivorsti iseenda taldrikule panna ja mandariine kõrvale matsutada. Mõni viisakusest veel lubab uuel aastal olematu asja ostja saadetud raha tagastada.

Ohus olev sihtrühm: lapsevanemad, vanavanemad, kes otsivad lastele kinke.

Teised pühadepetturid on need, kes soovivad saada endale ja lähedastele kingitusi, kuid kel pole selleks vajaminevat raha. Seega, nad kas tasuvad asja eest vaid ettemaksu ja ülejäänud raha küsides laiutavad käsi ja lubavad müüjale saata selle uuel aastal või siis teevad libaväljavõtteid maksekorraldusest, nagu nad oleksid eseme eest juba tasunud ning kaovad selle asjaga nelja tuule poole.

Ohus olev sihtrühm: elektroonikat, arvutimänge, moevidinaid ja laste mänguasju müüvad inimesed.

Kuidas ennetada? Kui otsustate interneti vahendusel midagi osta või müüa, siis tehke tehing käest kätte, sest just pühadeaegsele kiirustamisele pätid ka panustavad ja loodavad, et ei pea kaupa näitama. Kui inimene soovib saada raha kellegi teise nimele, siis soovitan samuti tehingu katki jätta.

Pühadepetturid ei kao kuskile, kuid meie saame tehinguid tehes ise olla targemad ja nende ebaausal teel saadavate hüvede hulka selle võrra vähendada!

Head lähenevat adventi!

Veebikonstaabel Maarja Punak

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles