Kuidas valida kunstkuuske?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeefektiga kunstkuuse puhul ei pea muretsema ei sulava kunstlume ega langevate okaste eest.
Lumeefektiga kunstkuuse puhul ei pea muretsema ei sulava kunstlume ega langevate okaste eest. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuigi jõuludega käib kaasas kuuselõhn, siis need, kes mingil põhjusel päriskuuske tuppa ei too, saavad jõulumeeleolu luua kunstkuuse abil. Erinevalt eluspuu valimisest tuleb kunstkuuse puhul tähele panna veidi teisi asjaolusid.

Kui eluspuud tuppa tuues avastate, et puulatv on liiga kõrge, siis aitab vaid otsa mahasaagimisest. Kunstkuuse puhul tuleb arvestada sellega, et kuusk on täpselt nii kõrge, nagu pakendil märgitud. «Kui ladvakaunistust kasutada, siis peaks kuusk olema kindlasti 50–70 sentimeetrit lühem, sest eluspuu puhul saab latva painutada, aga kunstpuu puhul seda teha ei saa,» märkis Hortese turundusjuht Manuela Kelt.

Peale kõrguse tuleb vaadata ka laiust. «Alumine võrediameeter annab aimu, kui suur puu on,» sõnas Kelt ja tõi näiteks, et kui pakendil on märgitud pikkuseks 150 sentimeetrit ja laiuseks 130 sentimeetrit, siis tuleks enne mõelda, kas kodus nii palju ruumi on. «See puu on peaaegu sama lai kui kõrge ja võtab elamises ruumi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles