Postimees maitseb: milline pühadeõlu tänavu rokib?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõulude ja talve saabudes jõuavad poelettidele erinevate tootjate pühadepruulid. Postimehe tarbija toimetus valis hetkel poes saadaval olevad seitse õlut ja asetas need omavahel võistlustulle.

Kõige esimesena andsime vapratele testijatele proovida A. Le Coq'i Jõuluporterit, mis aastaid juba enne talviseid pühi poeletile jõuab. Üks testija leidis, et porter «lõhnab nagu õlu, aga veits vürtsi on ka.» Teine testija arvas peale maitsmist, et «maitse pole nii tummine või tugev, aga samas pole ka selline lörr». «Nagu tugev kali,» leidis kolmas.

Teisena oli maitsjate topsis Lehe Hõõgõlu, mis paljude arvates lõhnas väga truult jõuludele, kuid maitselt meenutas natuke tuntud ürdilikööri Jägermeister. «Selline ürdikas - väga tugev,» arvas üks. «Lõhnab nagu mõdu või kali,» arvas teine ja lisas, et see sobiks väga hästi magusasõpradele. Samas leidsid kaks maitsjat, et õlle maitset nemad üldse ei tundnud ja pigem domineerisid teised maitsed.

Järgmisena naasesime tagasi porteri juurde. Kolmandana andsime proovida suurtootja Saku Pühadeporterit, mida müüakse ainult nelipakkidena. «See tundub selline, mida mehed Konsumi taga joovad,» arvas maitsja. Teine jällegi leidis, et see lõhnab nagu «puhas Eesti rukkileib.» Üks osalejatest arvas, et kui õllesõber tahab porterit, siis täpselt selline, üks porter olema peab.

Neljandana oli testis Saksamaal valmistatud valge talveõlu Winter Weissbier. Mõned arvasid, et selle lõhn on ebameeldiv, kuid üks maitsja arvas, et jook meenutab lõhnalt koduõlu. «Natuke hapukas ja puuviljane,» märkis teine. «Sauna minnes võtaks kuuspaki alla,» lisas teine.

Viiendana andsime proovida Saku Originaali Pühadepruuli, mille maitse tundsid peaaegu kõik ära ja arvasid, et tegu on täiesti tavalise Saku Originaaliga, millele on teine silt peale pandud. «Natukenegi viisakust võiks olla,» arvas üks testija.

Viimasteks jäid proovida Pulsi Jõululegend ja Õllekõrs Winter Dark Lager õlled. Kuidas kõik proovitud õlled testijatele meeldisid ja milline hooajaõlu meie testi võitis, vaata humoorikast videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles