Milline võiks olla tervisega seotud jõulukink?

SYNLAB Eesti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Synlab

Jõulumöllus kaotavad paljud inimesed pea, joostes ühest kaubanduskeskusest teise, ostes paaniliselt kingitusteks asju, mida tegelikult ei vajata. Kuid tasub võtta minut-paar, hingata sisse ja välja ning mõelda, mis on Sulle ja Su lähedastele tegelikult oluline ning aegumatu? Kas pole see mitte hea tervis või teadmine, et Sinu, aga ka Su lähedaste tervisega on kõik korras? Põhjalik ülevaade tervislikust seisundist annab hingerahu ja jõulud on hea aeg kinkimaks seda ka lähedastele.

Üks võimalus saamaks tervise hetkeseisundist ülevaadet on vereanalüüsid, mille abil saab kontollida organite tööd, selgitada haiguste või nende riskide olemasolu, määrata oluliste vitamiinide ning mineraalainete sisaldust kehas, hinnata toitumise, aga ka treeningute mõju organismile, tuvastada laktoosi- ja gluteenitalumatust ja palju muud. Meditsiinilaboris SYNLAB on võimalik soetada kinkekaarte tervisekontrolli pakettidele ja laboriarsti konsultatsioonile. Tervisekontollide valikus on erineva suunitlusega pakette, nt tervisesportlasele, kilpnäärme-, maksa- ning südame-veresoonkonna haiguste riskide hindamiseks, seedevaevuste ja allergia põhjuste leidmiseks jt.

Tervisest huvitatud inimesed teevad ise ja tellivad kõige rohkem lähedastele laboriarstide poolt kokku pandud Terviseriski paketti, mis veenivere alusel võimaldab hinnata üldist tervislikku seisundit ning tuvastada näiteks põletike või kehvveresuse olemasolu ja hinnata suhkruhaiguse riski jm. Kokku 13 analüüsi vastustest saab teha järeldusi immuunsüsteemi oluliste lülide toimimise, maksarakkude seisundi, kilpnäärme ja neerud talitluse kohta. Lisaks saab teada, millised on organismi raua- ja D-vitamiini varud. Kui mõnel neist näitajatest on tulemus normist väljas, on see aluseks tegemaks täiendavaid uuringuid.

Terviseriski paketile juurde on arstid välja töötanud lisapaketid 40+ mehele ja 50+ naisele, mis aitavad selgitada soliidsemas eas avalduda võivate terviseprobleemide (nt meestel eesnäärmega seotud) olemasolu või puudumist.

SYNLABi tervisekontrolli kinkekaarte on võimalik soetada verevõtupunktidest üle Eesti. Kinkekaart kehtib kolm kuud. Analüüside andmiseks tuleb külastada endale sobivat SYNLABi verevõtupunkti hommikupoolikul ning olles söömata ja joomata. Aega verevõtuks broneerima ei pea. Analüüside tulemused saadetakse e-mailile paari tööpäeva jooksul. Kui tekib vajadus analüüside personaalseks lahti selgitamiseks, on võimalik võtta lisaks laboriarsti konsultatsioon, mille käigus saab oma tulemused koos arstiga üle vaadata ning näpunäiteid edasiseks tervisekäitumiseks. Täpsema info SYNLABi kinekaartide ja nende müügipunktide kohta leiab portaalist https://minu.synlab.ee/kinkekaart/. Samast portaalist on mugav tellida tervisekontoll ka iseendale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles