Ka Taisto ja Gobus tõstavad bussipiletite hindu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taisto buss.
Taisto buss. Foto: Ants Liigus

Kui esmaspäeval teatas bussifirma Sebe, et tõstab alates 1. juunist kütuse olulisele kallinemisele ja bussijuhtide palga tõstmise vajadusest tulenevalt bussipiletite hindu, siis hinnatõusust andis teada Taisto oma kodulehel ning sama kinnitas ka Gobus.


«Alates 12. maist 2011 muutuvad bussipiletite hinnad osadel Taisto Tallinn-Märjamaa-Pärnu ja Tartu-Viljandi-Pärnu liinidel,» seisab Taisto kodulehel. Bussifirma Gobus tegevdirektor Rene Alpius kinnitas lühidalt, et neil on plaanis bussipiletite hindu tõsta, ent täpsemate kommentaaride jaoks polnud Alpiusel hetkel aega vastata.

Taisto teatel on hinnamuudatus tingitud viimasel poolaastal märkimisväärselt tõusma hakanud kütusehindadest: «Kahjuks on aga kütus on meie bussiettevõtte suurim kulukoht. Esimeses etapis puudutab bussipileti hinnamuudatus eelkõige neid liine, kus vahepeal toimus hindade langetamine, nüüd oleme sisuliselt taastamas jälle 2008. aasta bussipiletite hinnataset.»

Taisto teatas ERRi uudisteportaalile, et hinnatõusud jäävad erinevatel liinidel vahemikku 50 senti kuni üks euro.

Mulgi Reiside juht Madis Lepp möönis, et neil täna veel piletihinnatõusu plaanis pole: «Aga vaatame kujunenud olukorra üle. Eks kõige suurem surve on bussijuhtide palgal, see võib tõsta, et mis oli ka Sebel kõige rohkem ajendiks.»

Küsimuse peale, millal on plaanis otsus teha, ütles Mulgi Reiside juht, et see jääb suvesse, tõenäoliselt juulikuuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles