Kuidas küünelakk riietelt maha saada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünelakk võib kuivamise ajal kogemata riideid määrida.
Küünelakk võib kuivamise ajal kogemata riideid määrida. Foto: Pexels / CC0 Licence

Küünelakk annab välimusele täiusliku ilme, kuid võib tihti ka paksu pahandust teha, kui riietele või mööblile jälgi jätab.

Küünelaki kuivamise protsessil või lihtsalt avatud pudeli maha kukkudes võib juhtuda, et nii riided kui ka vaip saavad rikutud. GoodHousekeeping.com jagab nippe, kuidas küünelaki plekkidest lahti saada.

Riided

Pane riie plekiline osa allpool valgele riidele või majapidamispaberile ja hõõru kohta atsetooniga. Ole ettevaatlik! Ära kasuta atsetooni riietel, mis sisaldavad atsetaati või triatsetaati (paljud sünteetilised materjalid sisaldavad seda), sest atsetoon sulatab seda materjali. Loputa hiljem riiet seni, kuni plekk on kas valgele riidele või majapidamispaberile kandunud.

Vaip

Tõmba ettevaatlikult vaibalt üleliigne lakk ja seejärel kasuta pipetti, et tilgutada väikeses koguse atsetooni vaibale. Loputa kohe ja korda protsessi, kuni plekk eemaldub. Värvi eemaldamiseks kasuta valget puhast riiet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles