Jõulukuisel kogumisel annetati toidupankadele 36 tonni kaupu

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank ja annetajad Maksimarketis.
Toidupank ja annetajad Maksimarketis. Foto: Elmo Riig / Sakala

8. ja 9. detsembril toimunud toidupankade tänavusel jõulukuu toidukogumisaktsioonist võtsid osa 46 toidupoodi ja 900 vabatahtliku üle-Eesti. Kokku annetati poekülastajate poolt 36 200 kilo toidukaupa.

Kogumisele lõid kaasa valik Prisma, Rimi, Maksimarketi, Konsumi, Selveri ja Maxima kaupluseid ning Stockmanni kaubamaja toidupood. Esimest korda toimusid toidukogumispäevad Keilas.

Inimeste annetatud toidukaubaga saab taas aidata suurt hulka abivajajaid, teatab Eesti Toidupank. Kogutud toidukaupa kasutatakse nii jõulukuiste toiduabipakkide komplekteerimisel kui ka tuleva aasta alguses toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi koostises.

Kõige suurem kogus toidukaupa annetati Tallinnas ja Harjumaal:  kaheteistkümne osalenud kaupluse peale annetati kokku 17 200 kilo toidukaupa. Tartus annetati kokku 3900 kilo toitu ning Pärnus 3150 kilo toitu. Ülejäänud toidupankades jäid annetatud toidu kogused võrreldes kolme suuremaga tagasihoidlikumaks. 

Kõige populaarsemate annetatud toidukaupade seas olid taaskord kuivained (kokku 6700 kilo), makaronid ja pastatooted (kokku 5800 kilo) ning purgisupid ja purgitoidud (kokku 4600 kilo), teatab Toidupank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles