Galerii: terviseamet kõrvaldas turult kuus ohtlikku toodet

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terviseameti järelevalve tulemusena avastati ja kõrvaldati turult kuus tervisele potentsiaalselt ohtlikku toodet. Toodetest nelja puhul oli oht seotud kemikaalidega ja kaks eralduvate väikeste osadega.

Ohtlikuks osutus Kanadas toodetud kosmeetikatoode Delon kehavõi kookoseõliga, kuna see sisaldas säilitusainet metüülisotiasolinoon. Seda säilitusainet nahale jäetavates kosmeetikatoodetes kasutada ei tohi, kuna aine on allergiat tekitava toimega, teatab terviseamet.

Venemaal valmistatud kõrvarõngad tuli eemaldada ülemäärase niklisisalduse tõttu. Liiga suur niklisisaldus tootes võib esile kutsuda allergilisi reaktsioone. Kõrvarõngastes oli niklit 10,5 korda lubatust enam.

Hiinas valmistatud naiste nahkkindad KANGYU ja laste jalanõud Ciraf, sisaldasid lubatust suuremas koguses kroomi. Suure kroomisisaldusega nahaga kokkupuutuvaid nahktooteid ei ole lubatud müüa, kuna tegemist on taas allergilisi reaktsioone esile kutsuda võiva ainega.  Kinnaste nahas leitud kroomisisaldus ületas lubatud piirmäära 36 korda, laste jalanõudes oli ületus 6-kordne.

Turult tuli kõrvaldada ka kaks Hiinas toodetud mänguasja, mis ei vastanud mänguasjadele kehtestatud ohutusnõuetele. Pehme mänguasja «Ty Rainbow» ja muusikalise mänguasja «Little Pianist» testimisel eraldusid toodete küljest väikesed osakesed, mis võivad laste hingamisteedesse sattudes põhjustada  lämbumist.

Maaletoojaid on ohtlikuks osutunud toodetest teavitatud, toodete müük on peatatud ja tooted müügilt tagasi kutsutud, informeerib terviseamet.

Täpsemalt saab terviseameti tulemustest lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles