Postimees maitseb: parima verivorsti tiitel vahetas tänavu omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe 2017 aasta verivorsti test.
Postimehe 2017 aasta verivorsti test. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jõulude ajal on verivorstide tipphooaeg ja koos sellega andsime proovida verivorste, et leida selle aasta maitsvaim ja parim.

Tänavu panime võistlustulle seitse verivorsti. Võrreldes eelmise aastaga, on suur rõhk uudistoodetel, mida möödunud korral polnud, ja jätsime välja mõne, mis eelmises testis olid. Eelmine test oli väga põhjalik ja hõlmas 11 verivorsti sorti, siis tänavu on valik väiksem. Valitud said nii klassikalised kui ka eripärased vorstid. Mõnda neist on juba varem autasustatud toidumessidel ja seega on huvitav katsetada, kuidas need tavalisele tarbijale maitsevad.

Testi korraldasime Postimehe toimetuses ja oma panuse andsid ka meediapraktikandid. Verivorsti sai maitsta nii pohlamoosi kui ka pohlamoosita, kuidas keegi paremaks pidas. Range soovitus oli siiski proovida nii moosiga kui ka ilma. Hinne kujunes maitse, lõhna, välimuse, kuju ja konsistentsi järgi, iga proovija hindas vorste viiepunktiskaalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles