Vaata ette: Apple’i telefon ei pruugigi Eestis õues toimida (3)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple iPhone X.
Apple iPhone X. Foto: Jacob King/Mercury Press/Caters News Agency

Apple’i telefonid ja tahvelarvutid pole mõeldud Eesti talvekülmas kasutamiseks ning alla 0 kraadi võivad nende akud hakata kiirelt tühjenema.

Apple'i kodulehel hoiatab tootja, et iPhone, iPad ja iPod töötavad kõige paremini keskkonnas, mille temperatuur on 0-35°C. Seega võib külmemate ilmade tulekuga iPhone väljas tõrkuma hakata. Seadme kasutamisel väga külmas keskkonnas võib aku kestvus väheneda, kuid see seisund on ajutine. Niipea kui aku töötab taas tavalisel töötemperatuuril, taastub ka selle tavaline jõudlus.

«Kaebuste arv kasvab selgelt, kui õues on alla miinus viie. Ka paljude teiste telefonimudelite aku võib füüsikalistel põhjustel Eesti talvekülmas kiiresti tühjeneda,» lisas Tele2 klienditeenindusdirektor Sirli Seliov.

Seliovil sõnul oli ka uuel iPhone Xil probleeme jaheda ilmaga, mille puuteekraan ei toiminud, kuid Apple parandas selle tarkvarauuendusega.

Erinevalt külmast võib aga kuum temperatuur mõjutada püsivalt aku mahutavust. Apple kirjutab kodulehel, et eriti oluline on hoida seadet ümbritseva keskkonna temperatuuride eest, mis ületavad 35 °C. Kõrgematel temperatuuridel võib aku jäädavalt saada kahjustatud ja see tähendab, et aku ei anna olenemata laadimisajast endisel määral toidet.

Seadme laadimine kõrge temperatuuriga keskkonnas või isegi aku hoiustamine kuumas keskkonnas võib seda veelgi kahjustada.

Loe siit, mida Apple ise oma seadmete külma- ja kuumataluvuse kohta ütleb!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles