RIA lubadused uueks aastaks: ID-kaart hakkab Maciga tööle ja eesti.ee saab uuenduse

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI 03NOV17.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ning Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Taimar Peterkop andsid pressikonverentsil selgitusi ID-kaardi sertifikaatide sulgemise kohta.
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
TALLINN, EESTI 03NOV17. Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ning Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Taimar Peterkop andsid pressikonverentsil selgitusi ID-kaardi sertifikaatide sulgemise kohta. tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor on sel sügisel andnud meediale hulgaliselt intervjuusid, mis on keskendunud ID-kaardi teoreetilisele turvariskile. Geeniusele antud aastalõpuintervjuus rääkis direktor peagi saabuvatest uuendustest.

Geeniusele antud aastalõpuintervjuus jagas Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Taimar Peterkop lootust, et tuleva aasta märtsist hakkavad ID-kaardid tööle ka Apple Maci arvutites, ilma praegu vajalike spetsiaalsete veebibrauserite.

Eesti.ee portaalist rääkides lubas Peterkop, et vabariigi suureks juubeliks kingib RIA Eestile ühtse visuaaliga eesti.ee keskkonna, millega likvideeritakse praegune tehnoloogiline võlg.

Vigase ID-kaardi tootja Gemalto puhul ei ole peadirektor pärast kõneisiku vahetust paranemise märke näinud. Lisaks tõi direktor välja, et kuigi rahvakeeli nimetatakse turvariski ID-kaardi kriisiks, siis RIAs kutsutakse seda hoopis päästeoperatsiooniks.

Loe intervjuud pikemalt Geeniusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles