President kuulutas välja alkoholi ja tubaka müüki puudutavad seadusemuudatused (8)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Kersti Kaljulaid kuulutas täna välja nii tubakatoodete kui alkoholi müüki puudutavad piirangud.

Tubakaseaduse muudatusega hakkab tubaka- ja sellega seotud toodetele kehtima väljapaneku keeld ja kaubamärkide esitlemise keeld, samuti tulevad senisest rangemad piirangud e-sigareti kasutusele ja müügile. Alkoholiseaduse ja reklaamiseaduse muudatuse jõustumisega tuleb kaupluses paigutada alkohoolsed joogid teistest kaupadest eraldi. Nähtavuse piirang kohaldub poodidele, kus seda saab mõistlikult teha. Samuti piirab muudatus alkoholireklaami ulatust.

Lisaks kuulutas Vabariigi President välja autoveoseaduse muudatuse, mis reguleerib autovedude korraldamist ja kehtestab nõuded autovedudega seotud inimestele ja ettevõtetele.

Samuti kuulutas riigipea välja seaduse, millega Maa-amet annab oma info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnaga seotud ülesanded üle keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskusele (KEMIT).

President Kaljulaid kuulutas täna veel välja topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise ja maksupettuste tõkestamise lepingud nii Kirgiisi kui Jaapaniga.  

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles