Möödasõitev auto pritsis märjaks? Helista politseisse, järgneda võib korralik trahv (9)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PORI & VESI; TALLINN, EESTI, 05APR11.
Pori ja vesi; lumesulamisevesi; uputus Mustakivi silla all.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
PORI & VESI; TALLINN, EESTI, 05APR11. Pori ja vesi; lumesulamisevesi; uputus Mustakivi silla all. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Vihmase ilmaga pole haruldane, et mõni autojuht tee ääres olevast poriloigust läbi kihutab ning jalakäijad märjaks pritsib. Autojuhil tuleks olla eriti tähelepanelik, kuna järgneda võib 80 euro suurune trahv.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe sõnas Geeniuse autoportaalile, et liiklusseadus sätestab juhi kohustuse kohandada sõidukiirus olukorrale vastavaks ning vajadusel vähendama kiirust niivõrd, et see võimaldaks vältida teist liiklejat kahjustava vee, pori, kruusa või muu sellise ülespaiskamist.

«Jalakäija, kelle mööduv auto pritsis märjaks või poriseks, võib pöörduda politsei poole,» lausus Tikerpe. Pöördumises tuleks ära märkida pritsimise aeg ja koht, täpne sõiduki registreerimisnumber, värvus ning võimalusel kirjeldada sõiduki juhti ja kui rikkumine on leidnud tõendamist, võib sõidukijuhti oodata kuni 80 euro suurune trahv.

Loe pikemalt Geeniuse autoportaalist.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles