Väike Eesti on maailma suurimate õllejoojate seas (2)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu ja õlleklaas.
Õlu ja õlleklaas. Foto: Volodymyr Melnyk/PantherMedia / Volodymyr Melnyk

Värskelt avaldatud Statista uuringust selguvad 15 maailma kõige enam õlut joovat ja õllele raha kulutavat riiki. Eesti on kõige enam tarbivate riikide seas 14.

Statistikaportaal Statista koostas uuringu kõige enam õlut joovatest riikidest. Kõige rohkem juuakse õlut Tšehhis ja vahe teisel kohal asuva Poolaga on tohutu. Tšehhis joodi möödunud aastal keskmiselt 137,38 l õlut ühe inimese kohta. Seda on ligi 40 l rohkem kui Poolas, kus keskmiselt jõi üks poolakas 98,06 l õlut.

Eesti saavutas õlletarbimisega tabelis 14. koha ja edestas napilt Belgiat. Samuti edestasime õllejoomisega Soomet, kes 15 riigi hulka ei mahtunud. Eestis joodi keskmiselt ühe täiskasvanu kohta 70,95 l õlut, mida on liiter vähem kui Austraalias. Samas joodi Lätis 76,78 l ja Leedus lausa 92 l õlut keskmiselt ühe täiskasvanu kohta.

Hoolimata suurest õllejoomisest ja kasvavatest hindadest, ei mahtunud Eesti ega Leedu 15 enim raha õllele kulutanud riikide hulka. Kõige enam raha, 452,55 dollarit, kulutati õllele keskmiselt ühe täiskasvanu kohta Austraalias. Seejärel Iirimaal ja Soomes. Lätis kulutati keskmiselt õllele 141,72 dollarit, mis asetas riigi selles edetabelis 14. kohale.

Infographic: The Countries Spending the Most on Beer | Statista

Infographic: The Countries Drinking the Most Beer | Statista
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles