Uberi autojuht sai pool miljonit trahvi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber. Pilt on illustratiivne.
Uber. Pilt on illustratiivne. Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press/PA Images

Rootsis otsustas Østre Landsret kohus väljastada trahve sadades tuhandetes Taani kroonides neljale endisele Uberi autojuhile illegaalsete sõitude eest.

Üks endistest Uberi autojuhtidest sai trahvi 486 500 Taani krooni (65 300 eurot) 5428 sõidu eest 2015. aastal. Teised said trahve 110 000, 60 000 ja 40 000 Taani krooni väärtuses. Algul nõudis prokuratuur veel karmimaid trahve, kuid kohus otsustas selle vastu, vahendab The Local.

«Ma olen rahul otsusega arvestades, et kõik neli süüdistuse saanud juhti said trahvi,» ütles vanemprokurör Morten Ebbe Nielsen.

Juhtum on eriti oluline, sest seab potentsiaalse pretsedendi esitamaks teistele endistele Uberi autojuhtidele süüdistuse maksuandmete põhjal, mille Uber loovutas vabatahtlikult Hollandi võimudele auditi käigus.

Teisipäeval süüdimõistva otsuse saanud kohtuasi võib Taanis tuua kaasa suure hulga sarnaseid hagisid.

Uberi poolt loovutatud informatsioon sisaldab umbes 1500 inimese andmeid, kes sõitsid ettevõtte heaks aastal 2015. Andmete seas on nende pangaandmed, sõitude hulk ja teenitud summad.

Uber lõpetas Taanis tegutsemise möödunud aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles