Sportlased said kohvikus kaasa võetud söögi eest trahvi (15)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katusekohvik.
Katusekohvik. Foto: Lugejapilt/Facebook

Sotsiaalmeedia postituses avaldavad Katusekohviku kliendid pahameelt selle üle, et klienditeenindaja tegi neile kaasa võetud toidu söömise eest hoiatamata kümme eurot trahvi. Tarbijakaitse sõnul selle eest trahvi teha ei tohi.

Facebookis kirjutavad Katusekohvikus pettunud Taavi ja Olga oma mõrust õhtusöögikogemusest, mille käigus kohvik neile kümme eurot trahvi tegi.

«See kohvik nõudis RAHA selle eest, et me sõime seal oma sööke.

Siis, kui sõime (sh ka tellitud) söögi ära, tuli teenindaja, kes nõudis 10 eurot trahvi selle eest, et sõime kaasavõetud toitu. Ta viitas sellele, et kuskil on eeskirjad olemas. Miks ta ei teavitanud meid trahvimisvõimalusest siis, kui olime kohvikusse sisse tulnud või toidu välja võtnud? Algul teenindaja ei soovinud ka makstud trahvi eest tšekki anda, öeldes, et sõime oma toitu rohkema rahasumma eest!

Lahkudes saime ikka tšeki tema käest. Teenindaja jättis meelde kõik söögid, mida sõime, ta jälgis meid algusest peale, kuid ei teavitanud meid, et selle eest tuleb rahaline karistus. Miks ei ole suurelt uksel kirjas, et me trahvime kliente oma toidu söömise eest? Miks teenindaja kohe ei teavitanud, kui nägi?»

Katusekohviku trahvikviitung.
Katusekohviku trahvikviitung. Foto: Lugejapilt/Facebook

Trahvi saanud paar kirjeldab olukorda lähemalt. Kohvikus saadi kokku kuuekesi, istuti lauda  ja arutati. «Siis ma läksin kassa juurde ja tellisin omale umbes viie euro eest toitu,» ütleb Olga. Pärast tellimuse saamist avas Olga kaasavõetud toorsalatikarbi ja sõi mõlemad asjad ära. Kaks tema sõpra jagasid kaasatoodud saiakesi ja nendest üks oli tellinud ka kohvikust teed. «Taavi sõi koos minuga tellitud toitu, lisades sellele kaks väikest karpi kaasatoodud kohupiima.»

Poole tunni pärast neli sõpra lahkusid ja seejärel tuli teenindaja, kes hakkas trahviraha nõudma. «Ütles, et teeb meile rahatrahvi 10 eurot oma söögi eest,» sõnab Olga. Pärast trahvi maksmist küsis ta tšekki, aga teenindaja ei tahtnud seda anda, sest sõnas, et peaks tegelikult küsima rohkem kui kümme eurot. Hiljem tõi teenindaja tšeki.

Oma toidu söömist põhjendas paar sellega, et nad teevad sporti ja sportlasel on oma toit alati kaasas, sest muidu keha ei taastu trennist.

Terve söögikorra ajal ei teavitatud ega hoiatatud kliente varitsevast trahvist. Olga ja Taavi esitasid kohvikule kirjaliku kaebuse, milles soovivad summat tagasi.

Tarbijakaitse trahvimisega ei nõustu

Hanna Turetski, tarbijakaitse tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja sõnab, et igasuguse tasu võtmine peab olema tarbijale eelnevalt teada, et tal oleks võimalik otsustada, kas ta on sellega nõus või mitte. «Kui tarbijale on esitatud vaid info, et oma söögi ja joogi tarbimine on keelatud, aga hinnakirja ei ole, ei ole see ka korrektne, et tarbijalt sellisel juhul mingisuguseid summasid nõutakse.»

Katusekohvik eile oma kommentaari anda ei soovinud.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles