Libedus mitmekordistas lõhutud telefonide arvu

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simuleeritud kaktine iPhone'i ekraan.
Simuleeritud kaktine iPhone'i ekraan. Foto: Jaap Arriens/Jaap Arriens/Sipa USA

Külmad ilmad ja maha sadanud lumi muutsid tänavad libedaks, mis on omakorda märgatavalt kasvatanud lõhutud mobiiltelefonide hulka.

Nimelt on viimase paari nädalaga mitu korda kasvanud juhtumite arv, kus inimesed on libedal tänaval kukkudes lõhkunud kogemata ka oma mobiiltelefoni, teatab Telia meediasuhete juht Raigo Neudorf.

«Meie poole on pöördunud varasemaga võrreldes mitu korda rohkem telefoniomanikke, kes on halbade asjaolude kokkulangemise tõttu oma seadme ära lõhkunud,» märkis Telia Eesti lisaväärtusteenuste valdkonna juht Maksim Melamed.

Tema sõnul iseloomustab kõige tüüpilisemat juhtumit see, kui inimene on hoidnud kukkumise hetkel telefoni käes. «Teine variant on, et inimesel on telefon olnud jope välimises taskus ning kukkudes on jäänud telefon inimese keharaskuse alla.»

Melamed lisas, et muutunud ilmaolude tõttu tasub telefoniga tänaval suheldes pöörata senisest enam tähelepanu tänava seisukorrale, samuti tasub telefoni hoida kindlas sisetaskus.

Telia koostatud statistika näitab, et eelmise aasta teises pooles pöördus igas kuus sadu kliente oma kahjustatud seadmega hoolduse poole, millele aga garantiiremont ei laienenud. Vahemikus augustist kuni novembrini ületas selliste pöördumiste arv ühes kuus neljasaja piiri.

Maksim Melamedi sõnul saab oma telefoni kergemate kukkumiste eest kaitsta kas spetsiaalsete turvaümbriste, kottide või kaantega. Samuti on mõistlik sõlmida seadmekindlustus, mis pakub laiemat kaitset nii seadme juhusliku purunemise, kadumise kui varguse korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles