Saaremaal möllanud torm viis mahetalu lammastelt katuse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambatall.
Lambatall. Foto: Kerstin Hennig/PantherMedia / Kerstin Hennig

Saaremaal Mustjalas Andruse mahe- ja turismitalus viis teisipäeval möllanud torm minema osa lammaste varjualuse katusest, suure lumesaju tõttu ei jõudnud talupidajad eile kõiki kahjustusi likvideerida.

Enam kui 100 lambale peavarju pakkunud 240 ruutmeetri suurusest kasvuhoonest, kus suvel kurke ja maasikaid kasvatatakse, paindus ära kolm plaati ja neljas murdus, vahendab Meie Maa.

«Teisipäeval kella kolme paiku ütles meie loomakasvatusjuht, et hoonel katus laguneb, lisandunud paks lumesadu teeb parandustööd kõrgustes aga väga raskeks,» pajatas mahetalu noor peremees Indrek Ait.

«Näpud jäävad kangeks, nähtavust pole ja libe on ning raske lumekiht teeb detailide ühendamise keeruliseks. Ma küll turnisin seal, et kuidagi asi korda teha, aga redeliga ja spetsiaalse varustuseta tundus see tegevus eluohtlik,» sõnas Ait ja lisas, et ka tuul muudab olukorra keeruliseks, sest ilma tõstukita üles ei saa.

Loe lähemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles