Ettevõtte paigaldatud kanalisatsioon ei tööta ja fekaalid ujuvad mööda saunamaja ringi - kes on süüdi?

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PVC torud. Pilt on illustratiivne.
PVC torud. Pilt on illustratiivne. Foto: albertus engbers/PantherMedia / albertus engbers

Hajaasustuse veeprogrammi abiga on paljud maapered saanud endale korraliku vee- ja kanalisatsioonisüsteemi, seda lootsid ka Tiislerid Kanepi vallast Karaskilt, kelle saunamajas ujuvad nüüd aga fekaalid.

Kanepi vallas elav Tiislerite pere lootis 2015. aastal riigi ja valla abiga rajada koju uue kanalisatsiooni, sest vana ei vastanud keskkonnanõuetele ega pere vajadustele. Valla osalusega ettevõte OÜ Anton Invest rajas majja uue kanalisatsiooni, kirjutab LõunaLeht. Uue kanalisatsiooni paigalduse tagajärjel ujuvad pere saunamajas ringi fekaalid ning pere üritab tõrkuvat kanalisatsiooni ise putitada.

«Kui detsembris torude liitumiskoha lahti kaevasime, siis nägime, et torude kalle oli täiesti vale – saunamaja reovesi ei saanudki imbväljakule valguma hakata!» kurjustas Anu talu vanaperemees Artur Tiisler (71), kes töid teinud ettevõttega juba ligi kolm aastat sõdib.

Loe lugu täies pikuses LõunaLehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles