Kuidas kasutada viina majapidamises? (4)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinad.
Viinad. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Kui rääkida viinast, siis mõtlevad inimesed esimese asjana alkohoolsele joogile, millest end purju juua. Majapidamises on pudel haljast aga hea looduslik puhastusvahend, vahendab nbcnews.com.

Kui peojärgsel päeval avastad kodust pooliku pudeli odavat viina, mida ise juua ei plaani, siis ära torma seda kohe kraanikausist alla valama. Vaata kodus ringi, saad ehk pudelipooliku ära kasutada mõne koha puhastamiseks.

Köögipinnad

Selle asemel, et mõne keemilise puhastusvahendiga köögipindu nühkida, puhasta neid hoopis viinaga. Viin on hea desinfitseerija.

Lõikelauad

Pikalt kasutusel olnud puidust lõikelauad on tihti kulunud ja nende puhastamine on raske. Viin aitab neid tõhusamalt puhastada – pihusta valget lõikelauale, lase sel mõni minut seista ja loputa.

Peeglid ja aknad

Kui aknapesuvedelik on otsa saanud, siis on hea mõte kasutada selle asemel viina. Pihusta veidi aknale ja pühi kuiva lapiga nii tolm kui sõrmejäljed.

Vannitoad

Seebijälgedest ja hallitusest on üsna raske lahti saada. Pihusta neile viina, loputa ja kuivata.

Linane materjal

Täida pudel viina ja mõne eeterliku õliga, mis annaks hea lõhna ning pihusta saadud segu linasele riideesemele. See aitab eemaldada halva lõhna.

Kingad

Kingad haisevad? Pihusta viina ja eeterliku õli segu jalanõu sisse ning hais kaob.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles