Autopargi vanuse poolest on Eesti ELis tagantpoolt viies

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud registris olevad autod on autod vaid paberi peal ning tegelikkuses on kas tükkideks lammutatud või kuhugi ära rännanud.
Paljud registris olevad autod on autod vaid paberi peal ning tegelikkuses on kas tükkideks lammutatud või kuhugi ära rännanud. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kuigi eelmisel aastatel müüdi rohkem uusi sõiduautosid kui mullu, on Eesti autopargi vanus siiski Euroopa Liidus tagantpoolt viies.

Võrreldes 2016. aastaga tõusis mullu uute sõiduautode müük 11,6 protsenti ning kuigi Eesti on sõidukite arvult 1000 elaniku kohta tõusnud ELis kuuendale kohale, on autopargi keskmine vanus 15 aastat, millega oleme ELis tagantpoolt viiendal kohal, vahendab ERR Uudised.

«Inimeste palgad on tõusnud ja endale saab lubada paremat autot, see ei tähenda seda, et uut autot, aga paremat autot,» sõnas  Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu tegevjuht Arno Sillat. «Aga kui me vaatame üle Eesti, piirkondi, mis on praegu vähem arenenud, millele riik ei pööra piisavalt tähelepanu, siis nendes piirkondades on keskmine vanus tuntavalt kõrgem.»

Suurem osa ehk 500 000 sõiduautot on vanemad kuid 10 aastat, kuid veelgi rohkem mõjutab vanust asjaolu, et Eestis on ligi 726 000 sõiduautot, millest 120 000-l on liiklusregistri kanne peatatud.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles