Eestlane langes Londonis leviva petuskeemi võrku (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 7.
iPhone 7. Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS

Viimastel nädalatel on Londoni politsei saanud järjest rohkem teateid petuskeemist, milles väidetavalt Bostonist pärit neiu müüb tavapärasest hulga soodsamalt iPhone'i, kuid pärast raha saamist kaob kui tina tuhka.

Viimaseks ohvriks peetakse Eestist pärit naist, kes kolis Londonisse kolm nädalat tagasi, vahendab Lincolnshire Reporter.

29-aastane eestlane (nimi toimetusele teada) jäi enda sõnul ilma 310 naelast (ca 350 eurot – toim), pärast seda, kui on raha kandnud neiule, kes lubas talle müüa iPhone 7.

Naise sõnul jäi talle telefoni müügikuulutus silma Facebookis ühes müügigrupis. Sama väidavad ka teised petuskeemi sattunud inimesed.

Naine oli reklaampostituse peale müüja Chloega ühendust võtnud. Pärast raha maksmist pidi neiu iPhone’i veel samal päeval posti panema, kuid telefon ei ole siiani ostjani jõudnud. Sõnumitele Chloe enam ei vasta. Eestlane on oma murega pöördunud ka pettustega tegeleva organisatsiooni Action Farud poole.

«Ma tean, et paljud panevad oma asju Facebookis odavamalt müüki, et neist kiiresti lahti saada,» sõnas naine. «Aga ma olen hetkel väga vihane ja soovin, et pettur saaks karistada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles