Sebe tõstab mõne liini piletihinda lausa veerandi võrra

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe ekspressbuss.
Sebe ekspressbuss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1. juunist tõstab Sebe piletihinda keskmiselt 4–5 protsendi võrra. See on bussifirma poolt ilustatud pooltõde, sest mõnele piletile lisatakse juurde lausa 25 protsenti.


«Tundub pehmelt öeldes väärkohtlemisena, kui nii Tartu-Tallinna kui ka Tartu–Kambja vahemaa eest väänatakse juurde 40 senti,» rääkis Kambja vallalehe toimetaja Toivo Ärtis Õhtulehele ning lisas, et kui pealinna on 188 kilomeetrit, siis Kambjasse vaid 17.

«Kui ikka mõnel juhul on hinnatõus 25 protsenti, siis ei tasu seda maha salata, vaid sellest tuleks inimestele eelnevalt teada anda,» möönis Ärtis, et hindu võiks tõsta pehmemalt ja ausalt.

«Sebe vastas minu selgitust paluvale kirjale kiiresti, kuid ma ei saanud aru loogikast, miks Tartust sama kaugel asuva Lähte pilet tõuseb 20 senti ehk siis 1.60lt 1.80le. Kui vahemaa on sama, siis peaks võrdselt tõusma ka hind,» lisas ta.

Tarbijakaitseameti osakonnajuhataja Hanna Turetski-Toomik kinnitab, et juriidiliselt on 25 protsendilise hinnatõusuga kõik korras: «Keskmine võib kujuneda selliseks, kuna mingitel liinidel piletihinda ei tõsteta üldse ja mõnel tõstetakse hinda veerandi võrra.»

AS Sebe turundusjuht Berit Osula Osula tõdes, et Kambjat läbivad Sebe bussiliinid on kõik kommertsliinid, mida ei doteerita ja mille kulu peab täies mahus katma müügitulu: «Uue hinnapoliitikaga kujunes tõus osadel liinidel keskmisest suuremaks, samal ajal kui osadel lõikudel hinnad hoopis langesid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles