Video: kalamees avastas saagist õõvastava vaatepildi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26-aastane Darcie Arahill poseerimas mahi mahi kalaga.
26-aastane Darcie Arahill poseerimas mahi mahi kalaga. Foto: /Caters News Agency

Costa Rical kalal olnud mehele avanes šokeeriv vaatepilt ookeanireostusest, kui avastas püütud saagi kõhust hulganisti plastjäätmeid.

Costa Rica rannikul kalal olnud mehele avanes õõvastav vaatepilt, kui ta avastas püütud mahi mahi liiki kala kõhust plastjäätmeid. Kalamees sõnas kohalikule väljaandele, et kala paistis haige välja ja ta tahtis uurida, mis seda põhjustada võib.

Lahkamise käigus avastas kalur kala kõhust inimeste loodud kraami. All olevast videost on näha pudelikorke, kammi ja isegi ühte välgumihklit, mis kala kõhust välja võeti.

Mahi mahi liiki kalad on ihaldatud nii spordi- kui kommertseesmärkidel ja peamiselt leidub neid kalu Kariibi meres, Mehhiko lahes ja Costa Rica Vaikse ookeani rannikul.

Häiriv video ilmus päevi pärast Briti peaministri Theresa May keskkonnaplaani avalikustamist. May lubas elimineerida kõik välditavad plastjäätmed veerandsajandi jooksul, et vähendada osalt reostust ookeanis.

«Plast satub tosinate veeimetajate ja üle saja liigi veelindude organismi, põhjustades meeletuid kannatusi loomadele ja lagundades paljusid looduslikke elupaiku,» sõnas May oma kõnes. «Iga kolmas Inglismaa kanalis püütud kala sisaldab endas plasttükki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles