Facebookis leviv petuskeem lubab 500-euroseid Prisma kinkekaarte

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma.
Prisma. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui miski paistab liiga hea, et olla tõsi, siis tihti see nii ongi. Sama kehtib ka Facebookis levivate kampaaniatega.

Viimastel päevadel on paljude soomlaste konto vallutanud petuskeem, mis kasutaja eest eri gruppidesse postitusi teeb. Postituse sisu on üks: «Hei! Tahaksid saada 500-eurose Prisma kinkekaardi? Sisesta Google’i otsingusse kood PRISMA500ZXH ja ava esimene tulemus, mis tuleb. Seal on vaja vaid vastata küsimustele ja täita lihtne ankeet. Mina sain oma kinkekaardi kätte juba täna, kuigi saatsin oma ankeedi neile alles kaks päeva tagasi.»

S-Grupp, mille alla ka Prisma kuulub, on teatanud, et tegemist on pettusega ja neist tasuks hoiduda. Lingile klikkides selgub, et ankeeti täites tuleb ühtlasi nõustuda ka igakuise tasuga, mis on 39 eurot. Seda, kas registreerija ka päriselt mingi kinkekaardi saab, pole teada.

«Kahjuks aeg-ajalt meie kaubamärke väärkasutatakse või seostatakse meie brände eri tüüpi pettustega. Nende pettuste eesmärk on koguda osalejalt konfidentsiaalset teavet ja levitada pahatahtlikku tarkvara või siduda osaleja ebamõistlike lepingutingimustega,» kirjutab S-Grupp oma kodulehel. «Loomulikult ei ole S-Grupil nende pettustega midagi pistmist ja me ei küsi kunagi oma klientidelt krediitkaarditeavet.»

S-Grupp on pöördunud petuskeemidega ka politsei poole.

Prisma Peremarket AS kommunikatsioonijuhi Piret Lankotsa sõnul on Prisma teadlik peamiselt Soomes mitmeid aastaid liikvel olnud petuskeemidega. «Eesti klientidelt oleme sellist infot saanud eelmisel aastal kahel korral ja meile teadaolevalt ei ole ükski Eesti inimene otsest kahju kannatanud,» sõnas Lankots ja lisas, et Prisma on tänulik, kui petuskeemidega kokkupuutunud kliendid neist märku annaksid aadressil info@prismamarket.ee

S-Grupil on nende petuskeemide osas avaldatatud lausa eraldi veebileht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles