Või jaehind on langenud, kuid mitte kauaks (5)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võid poes.
Võid poes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud aasta võikriis lõi hinna järsult üles, kuid praeguseks on hind mõnevõrra langenud. Tootjate sõnul ei pruugi madal hind püsima jääda.

Möödunud aasta suve lõpul olid mitme poe võiletid tarneraskustest tulenevalt tühjad ja või hind seetõttu kõrgem kui varem. Praeguseks on nappus jäänud minevikku ja pea kõigis kauplustes võib märgata või hinna langust, teatab ERR.

E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas ütles ERRile, et mulje hinnalangusest on õige ja või hind on tõesti allapoole tulnud ning tootjad saavad ka soodsamaid pakkumisi teha. Muraka sõnul hakkasid hinnad tipust allapoole langema novembris ja Eesti väikse turuna oma hindu ei määra – seda muudavad globaalsed trendid.

«Kõike võib juhtuda,» sõnas Jaanus Murakas ja lisas, et praegu lüpstakse Euroopa Liidus piima rohkem ja selle kogus on suurem, seega võib eeldada, et uut hinnarekordit sel aastal lööma ei minda, ehkki hinnad võivad ikkagi tõusta eelmise aasta rekordite lähedale.

Loe uudis pikemalt ERRi portaalist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles