Neljapäeval on maksusoodustusega seotud andmete esitamise tähtaeg

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud
Maksud Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maksusoodustustega teenuseid pakkuvad ettevõtted peavad esitama esimseks veebruariks maksu- ja tolliametile (MTA) andmed inimeste poolt tehtud kulutuste kohta

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul jõuavad tähtajaks saadetud andmed eeltäidetuna tuludeklaratsioonidele ning võimaldavad inimestel kiiremini oma tulud deklareerida ning saada teada oma eelmise aasta lõpliku maksukohustuse.

Eelkõige puudutab andmete saatmine pankasid, kindlustusseltse ja koolitusettevõtteid. Lisaks on võimalik oma maksukohustust vähendada tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuuluvatele asutustele tehtud kingituste ja annetustega.

Inimesed saavad sel aastal tutvuda oma eeltäidetud andmetega 7.-9. veebruaril e-maksuametis/e-tollis, siis pakuvad ka pangad juba võimalust info tasutud eluasemelaenu intresside kohta e-maksuametisse/e-tolli kaudu tuludeklaratsioonile saata. Sel aastal tuleb esitada inimestel tuludeklaratsioon 2017. aasta tulude kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles