Klaperjaht kadunud mobiilile: väikeettevõtja sildistati kurjategijaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 5S.
iPhone 5S. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Väikeettevõtja Agur Piirisild kuulis laupäeva õhtul kella 22 paiku koputust uksele. Paha aimamata läks Võru vallas Osula lähistel elav mees vaatama, kes mida nii hilisel tunnil soovib. Ukse taga seisid kaks blondi neiut, kes mehe täielikuks hämmelduseks kiirelt nõudsid: «Anna tagasi iPhone, mille sa täna leidsid!»

«Nende telefoni positsioneering näitas, nagu see asunuks minu hoovis,» kirjeldas Agur Piirisild. «Noh kena, vestlesin neiukestega ja üritasin selgitada, et see telefon ei ole minu käes ja ma ei ole seda leidnud. Soovitasin veel kord üle vaadata selle koha, kus telefon võis kaduda.»

Seepeale neiud lahkusid. Läks mööda umbes tund aega, siis olid nad tagasi koos politseiga. «Hästi, saan inimeste hüsteeriast aru, kuid teatud mõttes oli see siiski juba liig,» nentis Piirisild. «Käisime läbi kogu maja ümbruse. Lõpuks jõudis positsioneeringut jälginud politseinik aias ühele keraheina mättale, kus positsioneering oli kõige täpsem.»

Politseinik tegi ümber mätta põhjaliku tiiru. Telefoni ta ei leidnud. «Hiljem muidugi vaatasime ka kõik muud võimalikud kohad, ka maja üle, õigemini ma sportlikust huvist palusin ise seda teha, kuigi kohustust ei oleks olnud,» rääkis Agur Piirisild. «Mida ei olnud, oli telefon, kuigi positsioneerimine näitas siis juba, nagu see asunuks minu köögis!»

Kagu jaoskonna patrulltalituse juht Madis Soekarusk täpsustas, mis asjaoludel politsei Agur Piirisilla hoovist heinatuusti alt kallist mobiiltelefoni otsis. «27. jaanuari hilisõhtul sai politsei väljakutse Võru valda Osula külla, kus oli lähedaste inimeste vahel puhkenud tüli...»

Loe täit lugu LõunaLehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles