Läti uuring: odavaimad köögiviljad on Vilniuses, kõige kallimad Tallinnas

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu on köögiviljad märksa kallimad kui mullu.
Tänavu on köögiviljad märksa kallimad kui mullu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Läti teadlaste koostatud Balti riikide pealinnade hinnavõrdlusest selgub, et kõige odavamalt müüvad köögivilja Vilniuse suured kaubaketid, kõige kallimad on aia- ja põllusaadused aga Tallinnas.

Kui teadlased hakkasid Läti põllumajandusressursside ja majandusinstituudis uurima, milline mõju on käibemaksu langetamisest olnud, siis selgus, et majanduses on veel palju teisi probleeme, millele seni pole tähelepanu pööratud ja mis käibemaksu langetamisest täit tulemust ei anna, vahendab ERR.

Selgub, et Balti riikide pealinnade võrdluses on Riia hinnatase keskmine, mõne juurvilja puhul kallimgi ja kõige odavamalt suudetakse tervislikke saadusi müüa Vilniuses. Nii on kartul ja porgand Lätis kallimgi kui Eestis ja Leedus. Õunte, tomatite ja teiste praegu imporditavate kaupade keskmine hind aga näitab, et kalliduse esikohta hoiab Tallinn, järgnevad Riia ja Vilnius.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles