Nördinud klient: Eesti restoran lähtub alkoholi müümisel USA seadustest (1)

Irina Kablukova
, vene toimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs on keelatud alkoholi müüa alla 21-aastastele.
USAs on keelatud alkoholi müüa alla 21-aastastele. Foto: SCANPIX

Ühes pealinnas tegutsevas mehhiko-ameerika söögikohas keelduti 20-aastasele noormehele õlle müümisest põhjendusega, et firma lähtub napsu müües USA seadustest.

«Tutvudes menüüga soovisin tellida toidu kõrvale õlut, kuid ettekandja tahtis näha isikuttõendavat dokumenti, et kontrollida minu vanust,» kirjutas nördinud noormees venekeelsele Postimehele. Mehe sõnul jäi ta õlleta, sest on 20-aastane ning ettekandja põhjendas keeldumist sellega, et nad lähtuvad USA seadusest ja seal ei lubata alla 21-aastastele  alkoholi müüa.  «Ma tahan teada, kas on seaduslik Eestis lähtuda teiste riikide seadustest?» kirjutas noormees.

Tallinna ettevõtlusamet käis pärast info saamist olukorda kohapeal kontrollimas. «Töötajate sõnul müüvad nad alkoholi täisealistele ja lähtuvad napsu müümisel alkoholiseadusest,» vastas amet.

Alkoholiseaduse § 45 kohaselt on keelatud müüa alkohoolset jooki joobeseisundile viitavate tunnustega isikule, ka ei tohi müüja teadvalt teenindada isikut, kes ostab alkohoolset jooki selle joobeseisundile viitavate tunnustega isikule pakkumise või üleandmise eesmärgil. «Info selle kohta on väljas kassa juures ja kodulehel, kus klient täitis broneeringu,» seisab vastuses. Ka kinnitasid ametnikud, et restoranis järgitakse Eesti seadusi.

Politsei pressiesindaja Viktoria Korpani sõnul antud juhul alkoholiseadust ei rikutud, sest Eesti seaduste kohaselt ei tohi müüa alkoholi alla 18-aastastele ja alkoholijoobes isikutele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles