McDonald’si muudatused puudutavad ka Eestit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald’si kassapidajaid asendavad varsti puuteekraanid ja kaardimakseterminalid.
McDonald’si kassapidajaid asendavad varsti puuteekraanid ja kaardimakseterminalid. Foto: SCANPIX

McDonald’si plaan Euroopas suuri ümberkorraldusi teha ning  kassapidajad ja sularahaga arveldamine puuteekraanide ja kaardimaksetega asendada puudutab edaspidi ka Eestit.

«Ümberkorraldused puudutavad tulevikus kindlasti ka Eestit,» tõdes siinseid McDonald’si kiirtoidukohti majandava Premier Restaurants Eesti turunduse koordinaator Kerli Kõiv.

Kui Londonis peaks kiirtoiduportsu juba lähemal ajal uue süsteemiga kätte saama, siis Eestis on see Kõivu sõnul kaugema tuleviku teema. «Kindlasti ei räägi me poolest aastast, ikka rohkem,» tõdes ta.
Puuteekraanidele ja kaardimakseterminalidele üleminek eeldab Kõivu sõnul suuri investeeringuid, millest praegu on veel vara täpsemalt rääkida.

Kaardiga saab sularaha kõrval Eestis McDonald'i esest ettevõtte kinnitusel tasuda 2009. aastast

McDonald’si juht Euroopas Steve Easterbrook kinnitas Briti majanduslehele Financial Times, et kiirtoiduketi töökorraldus vajab uuendamist. «Toidu tellimise viisi pole juba 30–40 aastat muudetud,» tõdes ta.

Kõivu hinnangul on see teema Eesti inimesele praegu võõras, sest enne Financial Timesi artiklit ei ole ümberkorraldustest kusagil räägitud.

McDonald’si müük kasvas tänavu esimese kolme kuu kokkuvõttes mullusega võrreldes 5,7 protsenti. McDonald’sil on Euroopas 7000 kiirtoidurestorani, mis teenindavad kaht miljonit külastajat päevas. Eestis on ettevõttel kümme toidukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles